När du bygger hus Välj rätt golv
Konsten att välja golv kan tyckas svår når man skall bygga ett nytt hus,men det behöver det inte vara under läs mer hittar di lite bra tios
Välj rätt hårt golv när du bygger hus
Här finns tips på en enkel guide över massiva trägolv, parkett golv och laminat golv.  Om du önskar välja ett hårda golv.
Tjockleken på trä golvet ytskikt är direkt avgörande om det går att slipa, och hur många gånger det går att slipa om, När du väljer golv är det viktigt att tänka på vilket slitage du kommer att behöva utsätta golvet för. Billiga golv tål i regel mindre. man får det man betalar för. Men ibland kan det vara onyttigt att köpa för bra golv om slitaget är litet.
Laminatgolv
Laminatgolv passar i husets alla rum, utom i våtutrymmen. Tjockleken på golven varierar. Laminatet består av konstmaterial i flera skikt med skyddande plast överst. Laminatgolv kan inte slipas om. Laminatgolv är mycket slitstarkt, bleks inte av solljus, står emot fläckar, cigarettglöd och tryck från t.ex. smala klackar. Nu finns det även golv som läggs helt utan lim. "KLICK GOLV" Golvbräderna låser fast varandra när man sätter ihop skivorna.
Massiva trägolv
Massiva trägolv kan läggas i Husets samtliga rum förutom i Våtutrymmen. Massiva trägolv, ,homogena trägolv, består av trä rakt igenom. Tjockleken på trägolv varierar beroende av fabrikat och modell. Ett massivt trägolv kan slipas och lackas på nytt många gånger, men kontolera alltid med leverantören vad som gäller.
Parkettgolv
Parkettgolv fungerar utmärkt i husets vardagsrum, allrum samt sovrum. För kök och entréutrymmen är parkett möjligt, men mindre lämpligt, kontrollera med leverantör och kontrollera att det blir rätt monterat. Räkna alltid med att golvet får en kortare livstid
Använd aldrig parkett i våtutrymmen. Parkettgolv består av olika skikt och tjockleken på golven varierar. Ytskiktet består av behandlat trä t.ex. ek, ask, björk och bok det finns idag ett stort utbud av sorter.
Hårt slitna eller skadade parkett golv kan renoveras genom att slipas och lackas om förutsatt att tjockleken på ytskiktet är större än 2,5 mm).
Golv med tunnare ytskikt benämns ibland "trägolv", om tjockleken på ytskiktet är mindre än 2,5 mm. Sådana golv kan inte slipas om, slipar man dom riskerar man att slipa igenom ytskiktet.

LYCKA TILL med att bygga hus